За хора с увреждания

Защо не сме поредното НПО?

Ние сме фондация съставена от хора с увреждания, лекари, психолози, хора от бизнеса, чиято основна цел е изграждането на пряк и лесен достъп до подходяща работна среда за лицата с увреждания. Ние сме защитници на правата на хората с увреждания, които в България по данни са над 500 000 души. Нашите цели са да променим общественото мнение, работната среда и политиките свързани с интегрирането на хора с увреждания в обществото.

Какво ни отличава от останалите?

Ние имаме успешни истории зад гърба си на хора с увреждания, които въпреки трудностите са успяли личностно и професионално да се развият, да бъдат щастливи, продуктивни и развиващи се като специалисти в различни сфери. Ние сме единствената организация разработваща онлайн портал свързващ работодатели, лекари, психолози, юристи, кариерни консултанти и хора с увреждания, чиято цел е дефиниране на уменията, а не самото увреждане. Методика за дефиниране на уменията е единствената по рода си в България, която е изготвена от специалисти и одобрена от три държавни институции. Цялата програма е създане така че да се проведе изцяло онлайн чрез използването на иновативни технологии и практики.

Една от целите на организацията е изграждането на обучителни програми и центрове, в които хората могат да придобият необходимите професионални умения.

Мога ли да участвам в Методиката за дефиниране на уменията?

Да, всеки човек с увреждане може да бъда част от методика за дефиниране на уменията. Като първата стъпка е да се свърже с представител на нашата фондация през контактната ни форма на следния адрес: https://www.mnd.bg/join/

Как мога да стартирам процеса по търсене на работа?

На първо място целта на нашата организация е да ви помогне да дефинирате правилно вашите умения и способности чрез минаването през методика за дефиниране на уменията, да ви помогне с изграждането на CV, регистрация в бюрото по труда, да ви консултира за правата, които имате като служител.

Как се обработват и в безопасност ли са моите лични данни?

Нашата организация отговаря спрямо всички изисквания за GDPR. Информацията, която събираме се съхранява във виртуален облак, с най-високото ниво на сигурност и с различни нива на достъп. Всички лични данни за ТЕЛК, медицински документи ще бъдат анонимизирани. Целта на събраната информация е да надгради процесите на методиката за дефиниране на уменията и да помогне на работодатели, държавни организации и на хората с увреждания да изградят мост на доверието. Също така да съкрати времето за намиране и назначаване на подходяща работа.

Какво търсят работодателите?

Работодателите имат изключително много притеснения когато става въпрос за наемане на нови хора в организацията им. Всъщност основните изисквания не са се променили много, а именно мотивация, спобност за предизвикателства и надграждане на нови умения, ефективни комуникация в екипа, готовност за поемане на отговорност. Базови технически умения и владеенето на един или повече чужди езици и креативност при решаването на проблеми в работния процес винаги са давали предимство.

Стани част!

Можете да станете част от нашата общност като попълните формата по-долу, ще се свържем с вас възможно най-скоро!

Last updated